Alaçatı

Mitt smultronställe som jag vill tipsa er om är Alaçatı. Det ligger i provinsen Izmir (Alltså på västra kusten i Turkiet) och tar runt 1 timme att åka till från Izmir centrum. Vägen dit är rätt behaglig och det känns som om det går relativt fort att ta sig dit då mesta delen är motorväg med tre filer. 
 
Ser man vindsnurror längs vägen så vet man att man är på rätt väg! Vindsnurror är nämligen en av sakerna som "kännetecknar" Alaçatı. En annan sak är vindsurfing och segelbåtar. 
Detta är entrén kan man säga, till alla mysiga små gågator/shoppinggator och restauranger.
 
För mig är det den mysiga atmosfären och de mysiga gatorna som gör stället så himla vackert.
Det finns mycket butikcaféer här, de säljer alltså saker och har ett café. Det kan vara allt från kläder till smycken etc. 
Det finns gott om restauranger, dock kan de flesta vara fullbokade men oroa er inte, det finns hur många som helst att välja på, de små gatorna har en "tar aldrig slut-känsla" man går och går och hittar restauranger och butiker, den ena sötare än den andra. Man får inte nog. Alla färgglada dörrar och fönster, stenhus och smala gator är verkligen pricken över i:et. Husen inne i centrum är över 100 år gamla och är väl bevarade, nya hus som byggs i närheten av centrum är byggda med samma stil och teknik som de gamla. Alaçatı fungerar att besöka såväl som på dagen och kvällen. 
Vill man gå ut i Alaçatı så finns bland annat Port Alaçatı, som har barer och nattklubbar som är öppna enda till morgonens småtimmar. En som jag gillar heter Öküz bar. 
 
Vill man bo i Alaçatı så finns det små hotell lite här och var. Priserna kan vara ganska höga under säsongen då det har blivit ett populärt ställe att besöka av både turkar och turister. 
 
Jag rekommenderar verkligen att se Alaçatı, ni lär inte ångra er. 
Så det var mitt tips på ett av mina smultronställen, lagomt nu när det är dags att planera er semester i sommar.
Mina smultronställen | Alaçatı, Alaçatı, Turkiet, Smultronställe, Izmir, Smultronställe, Turkiet | | Kommentera

Prommis i snön

Idag så har jag och familjen, minus syster, åkt in till mormor och morfar och gått en promenad i det härliga vädret. Även om det har snöat så har det inte varit kallt. Så det var skönt att få lite frisk luft! 

Efter promenaden gick vi hem till mormor och morfar och drack kaffe. Riktigt mysigt. 

Innan jag åkte hem så blev det ett snabbt stopp på affären. Jag köpte lysfotogen till min nya lampa igår. Dock luktar det förfärligt och är nog till för utomhusbruk.. Så idag köpte jag lampolja med minimal lukt, hoppas det blir bättre! Ska strax byta och testa. 
Den är ju så fin min nya lampa så vill ju kunna tända den utan att det ska lukta som om ett flygplan startar sina motorer i hela huset, för det är precis så det luktar, väldigt starkt dessutom. 

Nu har jag precis druckit en stor kopp té och sitter med datorn och knåpar ihop ett litet kollage. 
Tänkte tipsa om ett jättefint ställe i Turkiet lite senare ikväll så håll utkik här i bloggen alla Turkey-lovers! 


My Life | | Kommentera

Mellomys

Nu är det mellomys med Fia! 
Kollar ni eller? :) 

Dricker rabarberté och myser 


My Life | | Kommentera
Upp